Zwangerschaps­yoga

Zwangerschapsyoga is voor zwangeren die op een zachte manier door middel van yoga oefeningen hun lichaamsbewustzijn willen verdiepen; om vanuit je eigenheid te doen wat de natuur van je verlangt.

Een zwangerschap en geboorte zijn een door de natuur gegeven mogelijkheid tot spirituele groei; nieuw leven, verandering, groei, een diepere kennismaking met je zelf, een inwijding in de kring van ouders, de gelegenheid om het belang van iemand anders, namelijk je kindje centraal te stellen. Rond de 16de week is een goede tijd om te beginnen. Eerder of later mag ook.

We doen yoga oefeningen die in deze periode van je leven van belang zijn. Oefeningen die je soepel, sterk en ontspannen houden. De zwangerschap speelt zich af in het bekkengebied, het dragende midden. Veel oefeningen richten zich dus op dit gebied. De laatste les van iedere maand is een partner les. Je komt samen met je partner of iemand anders die belangrijk voor je is. Tijdens de partner les ligt de nadruk wat meer op de bevalling. Je leert dingen die je alleen hier leert, zoals houdingen waarin het prettig is weeën op te vangen en verschillende pershoudingen. We begeven ons echter niet op het terrein van de verloskundige.

Bekijk hier de lestijden

Wil je een keertje meedoen? Meld je aan voor een proefles!