We create we care is een initiatief van NATMANDIR, een non profit organisatie in Calcutta die zich bezig houd met het promoten van het Indiase culturele erfgoed en het helpen van mensen in nood. Ze werken samen met Nijoloy Home en Women Interlink
Foundation.

We create we care laat door middel van dans, muziek en toneel voorstellingen en beeldende kunst (ook film) zien wat deze organisaties doen en hoe ze de meestal jonge meisjes helpen hun weg te vinden in het leven.

NIJOLOY is een centrum dat in 2005 is geopend. Thans verblijven daar 90 meisjes. Deze meisjes zijn dochters van vrouwen die in de prostitutie zitten, weeskinderen, straatkinderen of kinderen die gered zijn uit slavernij. De activiteiten in het centrum omvatten hulp, herstel, re-integratie en rehabilitatie.

De meisjes gaan naar school, krijgen dans en muziek lessen, doen aan sport en gaan op excursies. Er wordt veel aandacht gegeven aan vaklessen zodat de meisjes later zichzelf kunnen onderhouden. Er worden

nu lessen gegeven in het met de hand bedrukken van stoffen, naaien , koken en bakken en papieren zakken maken.

De meisjes krijgen alle hulp om op te groeien tot zelfverzekerde jonge mensen die het leven aan kunnen en kunnen (re)integreren in de samenleving.

NIJOLOY HOME wordt bestuurd door Women Interlink Foundation. Deze in 1990 opgerichte organisatie krijgt geen overheid steun en houd zich bezig met het welzijn van vrouwen en het beschermen van de rechten van jonge meisjes.

WIF heeft projecten lopen voor de ontwikkeling van vrouwen, kinderen en de gemeenschap in 11 districten in West-Bengalen. Deze projecten omvatten alfabetisering van vrouwen en kinderen, medische zorg, voeding, het ontwikkelen van vaardigheden, hulp bij het genereren van inkomsten, onderdak, drinkwater, sanitaire voorzieningen, het voorkomen van geweld tegen vrouwen en kinderen, re-integratie en rehabilitatie van slachtoffers van vrouwen handel, acties voor fundamentele rechten, consumenten rechten en het genereren van middelen van bestaan voor plaatselijke stammen door middel van toerisme.

WIFI doet momenteel ook onderzoek naar verschillende socio-conomische vraagstukken die vrouwen, kinderen en de samenleving raken. WIF heeft een staf van 160 mensen en meer dan 30 community development organizers die de leiding hebben over centra en projecten in dorpen voor de aller armste en de slachtoffers. WIF werkt met een netwerk op nationaal en internationaal niveau.